Povljana na otoku Pagu

Veliki broj uređenih plaža i tišina u mediteranskom ugođaju, prvi su aduti za izbor Povljane i Restorana & Pansiona Nirvane za vaš savršen odmor na otoku Pagu


photo-5
photo-15
photo-12
DSC0776
photo-11
photo-14
photo-7
photo-17
photo-3
photo-10

Povljana ima mnoge pješčane i šljunčane plaže s postpenim pristupom moru. Lokacija je vrlo pogodna za malu djecu i neplivače. Izrazito čisto more obiluj mnogim ribljim i drugim morskim vrstama, pa se u obližnjim uvalama mogu naći dagnje, posebno u Starom zaljevu. Povljana ima vrlo razvedenu obalu sa brojnim valama i plažama, kao što su:

  • u centru mjesta plaže su šljunčane i kamenita
  • pješčana plaža Perilo na putu sv. Nikole sa tuševima i kafićom
  • plaža mali Dubrovnik i Dubrovnik - uvala sa šljunčanom plažom na kojojsu dva kafića, klupe i tuševi, igralište za odbojku na pijesku, a na oko 350 m od plaž nalazi se i područje s ljekovitim blatom
  • plaže Livade i Obatnice - nalaz se iza plaže Perilo, u pješčanoj uvali i što je najvažnije manje su posjćene od ljudi
  • plaža Stara Povljana - do uvale se dolazi asvaltiranom cestom kroz mijesno polje, s južne strane su stijne, a na sjevernoj strani su mnoge skrivene manje pješčane uvalice

U mjestu Pag udaljenom oko 10 km nalazi se pješčana plaža s toboganom.
U centru mjesta nalaze se teniski tereni a osim njih tu je i trampolin za djecu i multifunkcionalno igralište, gdje možete igrati sve igre s loptom.
Plaža Dubrovnik je dostupna za odbojku na pijesku, a tu isto možete iznajmiti pedaline, čamace, kanu ili skutere, a popularni sportovi uključuju i jedrenje na dasci.
Povljana je prije svega mirno dalmatinsko mjesto, ali je u srcu turističke sezone, lokalna turistička zajednica organizira bogat kulturni i društveni program.

Uz more se proteže tek napravljena osvijetljena šetnica, gdje se mogu voziti i role, skate ili voziti bicikl. Povljana je okružena ravnicama i pruža dodatne biciklističke staze po prirodnom kamenjaru, ali možete isto tako cestom doći do garad Paga koji je udaljen oko 10 km. Kroz otok Pag je tako na raspolaganju više od 100 kilometra biciklističkih staza. Jedan od biciklističkh izleta, koje preporučamo je posjet ornitološkim rezervatu Velo Blato. Jedan od omiljenih izleta u gradu Pagu je jahanje na konjima.
Druge omiljene aktivnosti su ronjenje jer u neposrednoj blizini možete promatrati bogato podvodni svijet, kao i ribolov na moru i jezeru Velo Blato, za koje rebate najprije nabaviti dozvolu za ribarenje.